Marmaris Hisarönü
Marmaris Hisarönü. Pırıl pırıl ve balığı bol sakin sessiz bir denize sahip Hisarönü. Yani balık tutmak için ideal bir seçim…
Marmaris Hisarönü Durgun olan denizin sunduğu diğer bir alternatif ise, sandalla veya botla çıktığınız mavi turda kürek seslerini duyabiliyorsunuz. Köy sahilden içerde kalıyor. Marmaris Hisarönü’nün kıyı kesiminde ise pansiyon, kamp alanları, günübirlik ziyaretçilerin mola yerleri ve konaklama merkezleri yer alıyor.
Gün batımı eşsiz bir güzellik sunuyor size. Güneşin ufuk hattına yaklaşmaya başladığı saatlerde Marmaris Hisarönü Körfez’inde bir renk cümbüşü oluşuyor. Bu renklere bir de 300 metrelik Hisarönü sahilinin iri taneli, kırmızı renkli kumları da eklenince ortaya seyirlik bir manzara çıkıyor.
İki asır önce kadın hastalıklarının tedavi merkezi Marmaris Hisarönü’nün havası ve temiz suyu ile özellikle astım ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor. Sulak bir araziye sahip olan “Pazarlık” adlı yerleşim yerinde kadın hastalıklarını tedavi etmek amacıyla çok sayıda tedavi merkezi kurulmuş.
İnbükü Koyu diğer ismiyle Emel Sayın Koyu‘na, Kartal Koyu’na, Tavşan adası ve Bencik Limanı‘na uğrayan tekne turları organize ediliyor. Kara yolunu tercih edenlerin gezi durakları arasında, Keçi Bükü, Orhaniye‘nin ünlü Kızkumu sahili, Selimiye, köye ismini veren kale ve duvarlar, Pazarlık mevkisindeki antik tiyatro, kent kalıntıları, Turgut Köyü, Şelale mevki, Bayır köy anıt ağaçları bulunuyor.
Unutulmaması gereken başka bir şey de dost canlısı yunusların varlığı. Psikolojik olarak rahatlatma özelliği de bulunan yunuslar Marmaris Hisarönü’nün sunduğu belki de başka bir şifa türü olarak sayılabilir.
Günlük tekne turlarıyla ya da karayoluyla Çubucak Orman Kampı‘na, Bencik koyu ve İnbükü koyu gibi çevre gezilerine de katılabileceğiniz Marmaris Hisarönü, sizlere doğal güzellikleriyle eşsiz bir görsel şölen yaşatmaya hazır.